Nyolcadik éve járják nyaranta a magyar erdőket az erdei vándorok

2024. 01. 25

Az Országos Erdészeti Egyesület az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával idén nyolcadik éve szervezi meg felső tagozatos és középiskolás diákok számára az Erdei Vándortáborokat, ezzel segítve, hogy a fiatalok megismerjék a magyar erdők rejtett kincseit és hazánk kulturális örökségeit. A résztvevők az egy hetes tábor során közelebb kerülnek a természethez, a fenntartható gondolkodáshoz miközben életre szóló élményekkel gazdagodnak. Idén június 22. és augusztus 19. között, 12 különböző útvonalon várjuk a táborozni vágyó csoportokat.

A Vándortáborokba történő csoportos jelentkezés időpontja január 15-én kezdődött. A pozitív visszajelzések mellet a program sikerét jelzi, hogy ahogy az már szinte minden évben várható, a foglalható időpontok szinte percek alatt beteltek. Az Országos Erdészeti Egyesület a lemaradóknak azt tanácsolja, hogy figyeljék a foglalási felületet, mert bármikor szabadulhat fel hely. A csoportos jelentkezés egyik feltétele, hogy legalább egy kísérő rendelkezzen Gyalogos vándortábor-vezető képesítéssel, melynek megszerzésében is segítséget nyújt az Egyesület. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület akkreditált képzésére február 11-ig vagy a helyek beteltéig az erdei vándortáborok weboldalán lehet jelentkezni.

Erdei Vándortáborokban az egyéni érdeklődőknek is van lehetősége részt venni. Az egyéni jelentkezéseket 2024. március 1-től fogadja az egyesület.

null

2024-ben több jelentős változás is történt a jelentkezési feltételekben. Az idei részvételi díj 46.000 Ft/fő, míg a hátrányos helyzetű diákok számára 23.000 Ft/fő. A tábordíj első részleteként a táborvezetőnek 150.000 forint lemondási díjat kell befizetni az időpontfoglalástól számított két héten belül, mely a foglalással kapcsolatos adminisztrációs terhek ellenértéke, így az időpont későbbi lemondása esetén nem kerül visszautalásra. További újdonság, hogy a Gyalogos vándortábor-vezetők díja 2024-ben bruttó 130.000 forintra emelkedett.